http://zackeochdobby.blogspot.com/

Bloggen kommer att stängas. Men killarna har fått en ny liknande blogg http://zackeochdobby.blogspot.com/ .

Kommer att stänga denna blogg denna vecka så alla som är lite nyfikna kan hitta den nya bloggen.

Bloggbyte!!

Vi har bytt blogg till http://zackeochdobby.blogspot.com/ eftersom att jag inte har varit nöjd med blogg.se!

Det kommer nog att ta ett litet tag att börja om men det är planen...

Ensamträning

Emelie och Zacke är och tittar på Emelies nya arbetsplats och jag tänkte passa på att träna Dobby på att vara ensam. Just nu är han i buren ensam i sovrummet, det låter en del från rummet men med tanke på att Zacke förstörde stora delar av Emelies mammas lägenhet så vet vi att det verkligen är värt det!

Ska städa sen blir det träning i vardagsrummet istället, tror han blir lugnare om han får välja vart han ska vara, han brukar bli det...... Mer kommer ikväll ;)


Tuff liten kille

Innan Dobby kom hem till oss så var vi i hundgården, här i Eskilstuna, med Zacke nästan varje dag. Men efter att vi hade hämtat Dobbe så gick vi till andra parker utan hundar.
I torsdags så tog vi i alla fall med båda voffarna till hundgården för att se hur Dobby skulle reagera. När de andra hundarna skällde så ville han sitta i knät och när det kom nya hundar så ville han också vara nära. Sen efter en del nosande och lite osäkerhet under bordet så sprang han runt lite bland de andra hundarna. Och när de stora läskiga skällde så skällde den lilla tuffingen tillbaka. Det var kul att han vågade stå på sig :)

Han har också lärt sig att om han är rädd så får han hoppa på oss men annars inte och han är väldigt duktig på "kom hit". Tar lite bilder imorgon så alla läsare får vänta med iver :P



Avslutar med denna tokiga bild på en hoppande liten valp.

ZackeBackeBooo

Den stora killen har fått busa massor med den lilla men tyvärr inte fått springa så mycket som han brukar eftersom att Dobby inte ska gå längre promenader, men det ska vi ändra på nu när vi har njutit lite av lillen så måste vardagslivet fortsätta :P
Vi har i alla fall cyklat lite med honom och övat inför utställningen i Vilsta i juli. Vi har övat stå med att stå på bordet och se fina ut :P



Förutom blicken så är det här den bästa bilden. Matte och Dobby sitter i soffan och Dobby undrar varför Zacke får stå på bordet :P ZackeBacke behöver lägga på sig lite, ryggraden synns tydligt och revbenen också men han är väldigt petig med maten så det är svårt.... Vill inte skämma bort honom så mycket heller eftersom att han är så ung. Men det löser sig på något sätt :)

Tog några bilder till idag...





Och så kul tyckte Zacke att det var......

Upp och Ned

Jag börjar förstå varför människor väntar tills de har hus, eller i alla fall trädgård, innan de skaffar hundvalp.
Det är en jäkla massa ned, ut, upp och in.
Måste också säga att jag ÄLSKAR hissen vi har just nu! Mitt knä skulle inte klara att gå ned och upp för fyra trappor ett tiotal gånger per dag..... Men allt springande in och ut är värt det varje gång Dobby nosar en i örat, slickar en i ansiktet, ligger precis bredvid ansiktet på kudden bredvid när man vaknar eller grymtar njutnande när man klappar honom. Det är nämligen en otroligt pratglad liten herre vilket innebär att han säger ifrån när Zacke blir för jobbig och piper eller skäller när maten är påväg, det är kul med en hund som verkligen visar sina känslor :P







Vem kan motstå denna lilla underbara kille :P

Stora hundar har också olyckor inomhus

Igår var det fullt ös här hemma, hundarna brukar inte få vara i sovrummet men de hade lyckats ta sig in i alla fall och när vi skulle gå ut så hittade jag en stor kissfläck i sängen och en liten på golvet. Så det var bara att börja tvätta sängmadrass och trotts en ganska obekväm säng har natten gått bra framför allt för att vi fick sova ut lite!

Var ute med Dobby vid 3 tiden sen fick han ligga i sängen och där sov han som en pratglad stock (han gnyr av njutning när man klappar på honom eller pussar på honom, det är ganka mysigt :P ) på kuddarna till klockan 8:45 alltså nästan två timmare mer än vanligt. Men Emelie ville sova vidare och nu ligger Zacke och småpiper för att han inte får ligga i sovrummet och Dobby undrar vad tusan Zacke klagar om...




Växer så det knakar

Lillskiten börjar bli stor nu, öronen har böjat bli mer "whippet" formade likaså nosen, han väger mer, benen har blivit längre och man kan se att färgen har förändrats litegrann.....


Lite suddig bild men det behövdes en närbild :)


Det är kul att se dem utvecklas tillsammans för nu är det svårt att få isär hundarna :) när de är trötta sover dem tillsammans (förutom på kvällen eftersom Dobby sover i buren MEN Zacke har börjat hålla sig på golvet istället för att hoppa upp i sängen direkt)



De leker tillsammans. Måste säga att Zacke är en OTROLIGT snäll storebror som låter Dobby ta tuggbenen ifrån honom när han precis har börjat bita på det :P


Lekarna kan bli väldigt höjljudda.....



Men de varar bara i 20 min innan det är dags att äta, gå ut eller sova :P sovningen brukar vara i ca 2 timmar för Dobbys del :P vilket är ganska skönt.... :)



Blandat från idag

Dobby har hittat ett eget sätt att hoppa ned från soffan eftersom att det är ganska högt för den lilla. Ps. kolla öronen!


Nu har vi två hundar som vill ta Emelies korv :P


Torrfoder ät okej också men båda hundarna när mer nyfikna på den andres matskål än sig egna :P


Mys ute igen :)


Hundgodis är också gott men även där är det kul att byta med brorsan :P


Övningsdags

Kändes perfekt att så här mitt på dagen öva både "sitt" med Dobby och badkar med båda killarna. (Inget vatten utan bara stå i badkaretträning :P )



Zackes blick säger allt om vad han tycker om att bada badkar. Det var inte Dobbys favo heller men efter lite godis så var det helt okej.
Nu väntar en cykel promenad för Zacke och lite park mys för Dobbe som ännu är lite liten för Zackes träningspass.

Dobby trivs bra :)

Nu börjar det verkligen hända grejer. Dobby har lärt sig "sitt", inte perfekt men han sitter när man säger åt honom.... Oftast. Och stå, där han ställer sig på bakbenen och balancerar. Det är verkligen två vildingar vi har här hemma.



Men det blir massor av sömn också framför allt på morgonen när alla är trötta!


Det märks på honom att han trivs och han växer som attan, är lite tyngre varje gång man plockar upp honom. Tråkigt att vi inte har någon våg.


Lugna dagar

Igår tog vi det ganska lugnt, sprang upp och ned i trappen, hade "picknick" i solen och killarna kom varandra lite närmare.






Idag har vi hunnit göra mycket eftersom att ingen av oss kunde somna om efter klockan 7 frukosten och toabesöket. Dobby har även mött damsugaren för första gången här och han satt i soffan och gnydde lite ett tag sen gick han och la sig i buren/bädden och var då nöjd. Sen när moppen kom fram var det andra bullar, den var ju tyst och rolig och man kunde bita i den och brottas med den.
Sen blev lillkillen döttstrött och somnade i sängen bland lakan, täcken och kuddar som jag själv hade tänkt byta.... Men vem har hjärta att flytta på den lilla när han ser ut så här


Så det får vänta tills plutten har vaknat.

Under tiden så har Emelie och Zacke testat nya makaperen på cykeln och det gick jättebra :) Nu sitter Em och spelar spel medan jag och Zacke uppdaterar bloggen och Dobby-Bobby sussar på.....

"picknick"

Innan vi gick på promenad och glassade i solen så kelade killarna lite hemma.





Dobby blev påkommen med tassen i "kakburken" :P



Sen tog vi en liten promenad till parken och killarna kom varandra närmare via en gemensam pinne :P
Här kommer lite bilder som beskriver Dobbys kärlek för Zacke och Zackes skepsis mot Dobbster















Och nu ligger de och sussar i närheten av varandra :P men de bilderna får ni imorgon för nu ska vi ut på sista kissningen sen i säng allihop!
Natti Natti!!

Zacke LC

Det som har hänt senast med Zacke är att vi var i Hedemora, Borlänge, och Zacke fick springa tre LC lopp. Han hann även springa ett licenslopp så om två lopp till så kommer han att kunna börja tävla.

Zacke var en naturbegåvning och sprang efter trasan som en tok men när det var dags för licenslopp så var Shannie roligare än trasan så det gick väl inte super men det var tillräckligt bra i alla fall  :P




Det var i alla fall grymt kul för hos alla tre att vara på en LC träning! Och vi kom fram till att det är något som vi kommer att fortsätta med, det skulle dock varit enklare om vi hade bil men det kommer nog lösa sig :)

Igår hämtade vi honom

Igår, tisdags den 10 maj, så hämtade vi Dobby hos Pompeca's och resan hem gick smärtfritt. Lilla Dobby sov som en stock på tåget och hittade en speciaplats.



När vi kom hem så kände sig Dobby som hemma och trivdes väldigt bra i sin fina säng/bur. Som det också var mysigt att sova i hela natten förutom lite pipande i början. Sen var det Zacke som ville gå ut klockan 4 på morgonen, då gick vi ut allihopa sen var det tillbaks till sängen där vi fick sova till 7.



Det har varit en del kärleksgnabb mellan Voffarna så Dobby höll sig i soffan nära mig och Em.



Och Zacke tyckte att det var otroligt konstigt med en ny hund som fick mer uppärksamhet än han så han satte Dobby på plats.


Men idag såg det annorlunda ut!! Vilket är en lättnad för oss alla :P



Fast när Dobby kom för nära så blev det jobbigt tyckte Zacke. Tyvärr så vi hann inte fota när Dobby låg på Zacke eftersom att Zacke reste sig upp och gick.

Blogg

Eftersom att jag skriver så otroligt mycket om hundarna på Facebook så kom vi fram till att skaffa en blogg om voffarna istället. Då kan man ju välja att läsa den eller inte..... Kan inte lova att den kommer att uppdateras dagligen men ska försöka hålla ordning på den ;)

RSS 2.0